Arenys de Munt debatrà la moció de #ViaUnilateral en el ple de desembre

Ajuntament d'Arenys de Munt

Els grups municipals d’ERC, JxCat i CUP han acordat facilitar que la moció proposada pel moviment ciutadà #ViaUnilateral sigui debatuda en el ple del 17 de desembre.

Alcaldia i partits, sentint el deure d’escoltar i fomentar la participació ciutadana en la política municipal, s’han ofert a presentar conjuntament al ple el text de la moció impulsada per veïnes i veïns del poble, superant així els esculls burocràtics.

En un primer moment, l’informe previ de la secretaria municipal argumentava que, segons el ROM, els ciutadans podien formular precs i preguntes, però no presentar mocions al ple. Els partits polítics han entès que la iniciativa ciutadana –acompanyada per 302 signatures–, no podia ser desatesa i que s’havien de proposar alternatives per facilitar que la petició de debat i votació del text arribés al ple.

Així doncs, els grups municipals s’han compromès a debatre en el ple del 17 de desembre, la moció proposada pel moviment #ViaUnilateral, atès que els tràmits preceptius, un cop presentada la moció de la mà dels partits, han impossibilitat que sigui portada al ple de la setmana vinent.