ERC entra la moció i PDeCAT s’absté a Vilanova del Camí

Ajuntament de Vilanova del Camí

El ple de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, celebrat dilluns passat, va desestimar la moció de compromís impulsada per #ViaUnilateral i presentada al ple per ERC, l’únic grup que finalment va votar a favor.

L’Ajuntament, governat pel PSC amb el suport de PDeCAT, ha posat tota mena de traves a la recollida de signatures, denegant permisos a les companyes i companys de #ViaUnilateral per poder-ho fer a la via pública.

Davant aquestes dificultats, ERC es va brindar a presentar la moció al ple, tot assenyalant que es tractava d’una iniciativa ciutadana. Els tres regidors republicans van votar, sense matisos, a favor de la moció.

El regidor de PDeCAT, es va abstenir, argumentant que encara que probablement la via unilateral sigui l’única cap a la independència, calia no autoenganyar-se i prometre la independència per al proper mandat. Ara és el moment de gestionar la reconstrucció econòmica i social del país.

El regidor de Vilanova Alternativa (VA!) va votar en contra, justificant el seu vot en què són un partit d’àmbit local i que no estan interessats en temes que no siguin de competència municipal.

Els quatre regidors de Vilanova 365 també van votar en contra, coincidint en el fet que la seva formació tampoc està interessada en temes que no siguin d’àmbit local, i qualificant la moció d’electoralista. Consideren que no és el moment de presentar mocions d’aquest tipus per la situació de crisi en què estem. Van afirmar que en la seva formació les opinions són variades, però creien que la via unilateral no és la més encertada.

Per últim, els 8 regidors del PSC van votar en contra, perquè no compartien la moció i creien que el que cal són acords i consensos per sortir de la crisi.

Malgrat que la moció no ha estat aprovada, #ViaUnilateral considera assolit l’objectiu de forçar el debat en el ple, per tal de conèixer el posicionament de cadascun dels partits, especialment els anomenats independentistes, respecte al seu compromís de fer efectiu el mandat popular sorgit de les urnes l’1 d’octubre.

Això ha estat possible gràcies a l’esforç de les companyes i companys de #ViaUnilateral Vilanova del Camí.