PDeCAT, ERC i CUP esquiven la moció de #ViaUnilateral a Igualada

Cap dels grups sobiranistes a l’Ajuntament d’Igualada han mostrat interès perquè es debatés al ple municipal la moció de compromís impulsada pel moviment #ViaUnilateral, fent evident un cop més, com els polítics prioritzen els interessos partidistes als anhels de la ciutadania.

Incòmodes per haver de fer públic el seu posicionament davant una moció ciutadana que reclama als partits fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre, i la via unilateral com a únic camí per a fer possible la independència de Catalunya, totes tres formacions han rebutjat proposar que la moció fos debatuda en el ple d’ahir.

L’equip de govern de PDeCAT ha manifestat que consideren que establir només la via unilateral és tancar les portes a afegir mediadors o establir aliances en un escenari de conflicte a mig-llarg termini. Entenen que en la situació d’emergència econòmica i sanitària que vivim, una estratègia de ruptura en la pròxima legislatura no és una proposta alineada amb les necessitats urgents del país. Tampoc estan disposats a renunciar a possibles acords amb formacions no independentistes a qualsevol de les institucions.

Per la seva banda, ERC no es va mostrar disposada a debatre la moció en el ple, perquè no estan d’acord que la via unilateral sigui l’únic camí cap a la independència i creuen que primer s’han d’esgotar totes les vies possibles de diàleg amb l’estat espanyol. Cal també incrementar el suport popular a la independència.

Per últim, la CUP, que en un principi s’havia mostrat disposat a portar la moció al ple, va considerar finalment que la moció no es corresponia amb el programa electoral de la formació.

Malgrat que la moció de compromís municipal no hagi estat finalment debatuda, #ViaUnilateral considera que l’experiència a Igualada ha permès assolir el propòsit de posar de manifest el tarannà i el posicionament dels partits polítics respecte a fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre, evidenciant a més, com els partits polítics prioritzen els seus interessos als anhels de la ciutadania.

Això ha estat possible gràcies a l’esforç dels companys i companyes de #ViaUnilateral Igualada.