ERC i JxCAT rebutgen debatre la moció a Arenys de Mar

Els grups municipals d’ERC i JxCAT van alertar de les possibles responsabilitats penals per justificar el rebuig a la proposta de la CUP de debatre la moció impulsada per #ViaUnilateral en el ple de dijous passat, seguint el procediment d’urgència per tal de superar tots els entrebancs amb què s’ha topat la iniciativa ciutadana a Arenys de Mar.

I és que, malgrat haver recollit més de 500 signatures en suport a la petició que fos debatuda en el ple la moció de compromís amb la via unilateral, i haver-la presentat amb suficient antelació, el passat 22 de desembre, la iniciativa ciutadana ha hagut d’enfrontar-se, per una banda, a la incertesa de si es duria a terme el ple de gener, a causa de l’atac informàtic patit recentment per l’Ajuntament; i de l’altra, la incomprensible sorpresa que el secretari municipal “no ha tingut temps” –un mes després de la sol·licitud!–, de fer l’informe preceptiu per incloure la moció a l’ordre del dia del ple per la via ordinària.

Per tal de satisfer la voluntat dels ciutadans que la moció fos debatuda en un ple abans de les eleccions, el grup de la CUP va proposar, per la via d’urgència, que el debat de la moció fos inclòs a l’ordre del dia del ple de dijous, tot just abans de començar.

ERC i JxCAT van alertar que, si bé el simple debat de la moció ja podria comportar responsabilitats penals i la inhabilitació d’alcalde i regidors, el fet de debatre-la per la via d’urgència, sense l’informe del secretari, podria agreujar les responsabilitats encara més, per la qual cosa finalment van votar en contra –amb la resta de grups, excepte la CUP–, d’incloure el debat de la moció.