ERC veta de nou la moció a Balaguer perquè no li agrada el text

ERC ha tornat a imposar la majoria absoluta que té a l’Ajuntament de Balaguer per rebutjar el debat d’urgència de la moció en el ple, demanat per la CUP i JxCAT.

Després del vet de la junta de portaveus a que la moció de #ViaUnilateral fos debatuda en el ple del passat dijous, els grups de CUP i JxCAT van proposar que el debat fos inclòs per urgència per tal de satisfer la petició de la iniciativa ciutadana que la moció es debatés abans de les eleccions catalanes.

Incòmode per haver de posicionar-se abans de les eleccions amb una moció que comprometia amb la via unilateral com a únic camí per assolir la independència, ERC va posar com a condició la modificació del text si es volia debatre en el ple.

CUP i JxCAT van recordar que eren mers transmissors de la voluntat de la iniciativa ciutadana #ViaUnilateral, els representants de la qual ja havien expressat que el text de la moció no admetia esmenes perquè és el mateix que es debat a altres poblacions i que el seu objectiu no era l’aprovació sinó conèixer abans de les eleccions el posicionament de cada partit respecte a fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre en la propera legislatura. Ambdós grups van defensar que, per salut democràtica, la moció havia de ser debatuda i que cada partit expressés el seu posicionament.

Finalment, ERC, en no aconseguir rebaixar el text de la moció, va impedir, amb la seva majoria absoluta, que la moció fos debatuda amb urgència en el ple.