Cornellà del Terri aprova la moció de #ViaUnilateral, després de les eleccions

El ple de l’Ajuntament de Cornellà del Terri, celebrat el passat 18 de febrer, va aprovar la moció de compromís impulsada per #ViaUnilateral. ERC i JxCAT van donar llibertat de vot als regidors dels seus respectius grups municipals.

Membres de la plataforma #ViaUnilateral van presentar a primers d’any la petició signada per 231 vilatans demanant que fos debatuda en el primer ple, la moció de compromís amb la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya.

L’equip de govern de JxCAT – Junts, potser incòmode per haver de posicionar-se abans de les eleccions, no va facilitar que la moció fos debatuda en el ple de gener, tal i com volien els impulsors de la iniciativa.

Com alternativa, es va proposar que seria debatuda en un ple extraordinari, en principi previst per abans del 14 de febrer, però que es va anar ajornant en diferents ocasions fins a, finalment, celebrar-se quatre dies després dels comicis.

Atesa la composició dels dos grups municipals, amb presència de regidors independents, ambdues formacions van donar llibertat de vot als seus integrants. El resultat de la votació va ser el següent:

  • JxCAT – Junts: 5 Sí + 3 abstencions
  • CpC-ERC-AM: 2 Sí + 1 No

La moció va ser aprovada doncs per 7 vots a favor, 1 en contra i 3 abstencions.

+info: Ràdio Banyoles
(No ha estat possible obtenir el vídeo del ple)