Guissona aprova la moció de #ViaUnilateral amb els vots de Primàries

El Ple municipal de Guissona va aprovar ahir la moció de compromís amb la via unilateral, gràcies als vots de Primàries i un sol de JxCAT, que va donar llibertat de vot als seus regidors. La resta del grup i els regidors d’ERC, es van abstenir.

L’equip de govern es va mostrar dividit en el debat de la moció impulsada per les veïnes i veïns de la plataforma #Via Unilateral. Mentre els regidors de Primàries van defensar sense embuts l’objectiu de la moció, l’alcalde i els regidors de JxCAT van expressar la seva incomoditat amb que s’assenyalés que la via unilateral és l’únic camí per assolir la independència. Atès que els impulsors de la moció no van acceptar que es modifiqués el text, el grup JxCAT va donar llibertat de vot als seus regidors.

ERC va manifestar que la seva formació no descartava la via unilateral com a últim recurs, però que entenia que primer s’han d’explorar totes les vies de diàleg.

PSC va considerar que el ple de l’ajuntament no era el lloc on s’havia de debatre aquest tipus de mocions polítiques, perquè la funció dels regidors no és fer política, sinó preocupar-se de fer poble.

Finalment, la moció va ser aprovada amb 3 vots a favor i 10 abstencions:

  • JxCAT: 1 SI + 4 abstencions
  • Primàries: 2 SI
  • ERC: 4 abstencions
  • PSC: 2 abstencions