ERC i JxCAT no gosen debatre la moció de #ViaUnilateral a Arenys de Mar

La junta de portaveus prèvia al ple municipal d’Arenys de Mar, celebrat dijous passat, va retirar a darrera hora el debat de la moció de #ViaUnilateral, per por a les possibles responsabilitats penals. Només la CUP va tornar a defensar que la moció fos debatuda en el ple, com s’ha fet en molts altres municipis.

Després dels entrebancs per evitar que la moció impulsada per #ViaUnilateral fos debatuda abans de les eleccions, és veia venir que la mordassa represiva de l’estat espanyol –recordada constantment pels informes dels secretaris, a tots els ajuntaments–, faria forat a l’ànim dels regidors d’Arenys de Mar.

La CUP es va tornar a trobar sola a la junta de portaveus, defensant que la moció presentada per més de 500 arenyencs, havia de ser debatuda en el ple, tal i com s’ha fet a d’altres poblacions sense tants miraments.

La resta de grups van aprovar per majoria que la moció fos retirada del ple i que, com a alternativa, quan aquest acabés oficialment, s’obriria un torn de paraules perquè els diferents grups expressessin el seu posicionament pel que fa a fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre. Això sí, sense que constés a l’acta ni es votés, i per tant, uns posicionaments mancats de tota credibilitat.

#ViaUnilateral lamenta la decebedora actuació dels regidors d’Arenys de Mar, que malgrat els esforços de la CUP, han impedit que fos escoltada una proposta ciutadana, recolzada per més de 500 signatures. Lamentem també que els representants polítics arenyencs no hagin estat a l’altura dels seus companys en altres poblacions, que han vençut la por a la repressió de l’estat i han debatut i aprovat la moció de manera oberta i decidida.