Avancem!

El passat 14 de febrer, els independentistes hem tornat a deixar clar que seguim fermament decidits i que som majoria, ara també en vots. Des de #ViaUnilateral continuarem recordant als partits polítics que cal fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre.

Un cop més, l’independentisme ha tornat a demostrar que segueix ben viu, malgrat la brutal repressió de l’estat espanyol, la pandèmia, el desànim i la desmobilització que estem patint en els darrers tres anys, i que cada cop que les urnes ens posen a prova, la superem amb escreix.

Hem assolit el 52% dels vots i una majoria històrica al Parlament, amb 74 diputats. Un resultat inapel·lable que no deixa espai a cap dubte. Hem superat el llindar democràticament exigible. S’han acabat les excuses: som majoria i estem més que legitimats per a exercir-la. L’estat espanyol ens reté per la força i mai permetrà que els catalans decidim el nostre futur.

Però, què faran els tres partits independentistes amb tot el potencial que els hem posat a les mans?

A #ViaUnilateral hem pogut observar –tant en la comparativa de programes electorals i en els debats de les mocions de compromís municipal, com en les declaracions durant la campanya electoral i en les d’aquests dies de negociació per a la formació de govern–, que els partits polítics van amb el fre de mà posat: en major o menor grau, ERC, Junts i CUP aparquen fer efectiu unilateralment el mandat de l’1 d’octubre i s’encomanen a la negociació amb l’estat espanyol. Encara que aquest demostri, dia sí i dia també, que no té cap voluntat ni necessitat d’aturar la repressió fins que ens rendim.

Sembla prou clar, doncs, que els partits no emprendran, per si sols, el camí directe cap a la independència –és a dir, per la via unilateral–, com es desprèn del mandat popular de l’1 d’octubre.

Sembla prou clar, doncs, que haurem de continuar pressionant els partits, recordant-los constantment que ja no esperem res de l’estat espanyol i que només la via unilateral és l’únic camí per assolir la independència amb la que podrem construir un país millor per a tothom.

El camí del proper Parlament i Govern de la Generalitat ha començat. A #ViaUnilateral hem de continuar la feina per assegurar-nos que no es malbarati tot el que s’ha aconseguit en els darrers anys, fruit de l’esforç de tantes i tantes persones.

El compromís de #ViaUnilateral no és amb cap color polític determinat, és amb les persones, amb el País, amb la Llibertat.

Visca Catalunya!