L’Esquirol aprova la moció de #ViaUnilateral amb els vots de regidors d’ERC

El ple de l’Ajuntament de L’Esquirol, celebrat ahir 12 d’abril, va aprovar la moció de compromís impulsada per #ViaUnilateral, amb els vots favorables de JxCAT i diversos regidors d’ERC.

Membres de la plataforma #ViaUnilateral a l’Esquirol van presentar la petició demanant que fos debatuda en el ple municipal, la moció de compromís del consistori amb la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya.

En el ple celebrat ahir, 12 d’abril, l’alcalde va introduir el debat de la moció manifestant que s’abstindria perquè creia que la via unilateral només era l’últim recurs, un cop esgotada la via de “la negociació amb l’estat repressor”.

Malgrat que les paraules de l’alcalde semblaven marcar la posició del grup d’ERC, en el debat i posterior votació es van posar de manifest les discrepàncies entre els 9 regidors republicans, que anaven des de votar a favor a fer-ho en contra, passant per les abstencions.

Per la seva banda, el grup de JxCAT, minvat per la inassistència d’un dels dos regidors, va expressar el seu suport a la moció.

El resultat de la votació va ser el següent:

  • ERC: 4 Sí + 1 No + 4 abstencions
  • JxCAT: 1 Sí

La moció va ser aprovada doncs per 5 vots a favor, 1 en contra i 4 abstencions.

(El ple no va ser enregistrat en vídeo)