ERC i JxCAT a Teià es desentenen de la petició ciutadana #ViaUnilateral

Incòmodes amb el text de la moció de suport a la via unilateral, tant l’equip de govern d’ERC, com els regidors de JxCAT a l’oposició, refusen debatre la petició ciutadana en el ple.

Malgrat les desfavorables condicions de la pandèmia, prop 300 veïns i veïnes de Teià van signar la petició impulsada per #ViaUnilateral, demanant a l’ajuntament que debatés en el ple la moció de suport municipal a la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya.

Atès que el reglament municipal de Teià no afavoreix la participació ciutadana, impedint que els veïns puguin proposar mocions al ple, la plataforma #ViaUnilateral va demanar als grups d’ERC, JxCAT i Gent de Teià que presentessin la moció en representació dels peticionaris.

Incòmodes per haver de posicionar-se durant la campanya electoral sobre el compromís dels seus partits de fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre, van desestimar presentar la moció en el ple del 4 de febrer.

Tanmateix, passades les eleccions del 14 de febrer, tant l’equip de govern d’ERC, com JxCAT a l’oposició, continuaren reticents a considerar la via unilateral com a únic camí per assolir la Independència, exigint que el text de la moció fos esmenat per poder debatre’l en el ple.

Davant la negativa dels impulsors a modificar el text de la moció, que és idèntic allà on es presenta, l’ajuntament s’ha desentès de la petició ciutadana i ni tan sols afavorirà el debat en el ple.

Un exemple més del tarannà d’aquells polítics que prioritzen els interessos de partit abans que escoltar la veu del poble.