Compromís ciutadà

Diada 2018 (JORDI PLAY)

L’1 d’octubre marcarà per sempre més un abans i un després en les vides dels milions de catalans que el vam viure, i serà tot un referent per a les generacions futures.

L’1 d’octubre ens va ensenyar que quan la ciutadania s’expressa fermament, els partits polítics no tenen altre remei que escoltar i seguir la nostra voluntat.

L’1 d’octubre ens va ensenyar que quan la ciutadania, les institucions, els partits polítics i les entitats civils treballen units i alineats per assolir un objectiu, som capaços de posar tot un estat contra les cordes.

L’1 d’octubre ens va ensenyar les vergonyes de l’estat espanyol, fent evident que Catalunya continua vinculada a Espanya només per l’exercici de la força, la repressió i l’asfíxia econòmica. Sotmesa per un estat autoritari, corrupte i decadent –en mans dels hereus del franquisme–, que ha donat claríssimes mostres que no respectarà mai el dret a l’autodeterminació de les ciutadanes i ciutadans de Catalunya per a decidir el seu futur. Tant se val qui governi. Les dretes i esquerres d’àmbit estatal estan plenament d’acord en salvaguardar la unitat d’Espanya. I per fer-ho, estan disposats a mantenir la repressió, l’espoli i a continuar alimentant el discurs d’odi cap el poble de Catalunya.

L’1 d’octubre ens va ensenyar que l’estat espanyol està disposat a tot i que caldrà defensar la República Catalana —units, decidits i valents—, fins on sigui necessari.

Per tant, les ciutadanes i ciutadans que volem formar part del Moviment #Via Unilateral, fem públic de forma lliure, el compromís personal, amb el qual ens obliguem a:

  1. Tenir com a primer objectiu polític treballar per fer efectiva la independència de Catalunya per la via unilateral, fent efectiu el mandat l’1 d’Octubre.
  1. Participar en totes les conteses electorals que es convoquin, donant exclusivament el nostre vot a aquelles formacions polítiques que optin per assolir la independència per la via unilateral.
  1. Donar suport i acompanyar al Parlament i al Govern sorgits de les urnes, en la transició cap a la República independent, vetllant, exigint i pressionant, fins on sigui necessari, per tal que acompleixin els compromisos adquirits amb la ciutadania.
  1. Posar-nos a disposició de les Institucions Catalanes, per tal de defensar la Declaració d’independència, fins allà on calgui.

Visca Catalunya!