Qui som

Som veïnes i veïns d’Arenys de Munt astorats per la situació que estem vivint a Catalunya.

Veiem, per una banda, com l’estat espanyol està exercint descaradament una calculada, cruel i venjativa repressió contra l’independentisme català, vulnerant drets fonamentals i disposat a tot per a fer-nos desaparèixer, almenys, per tres-cents anys més.

D’altra banda, la incomprensible lluita entre els partits polítics independentistes, només preocupats pels seus interessos partidistes, pugnant per l’hegemonia del poder i incapaços de trenar, si no una unitat, almenys una estratègia comuna per fer efectiva la declaració d’independència de 27 d’octubre.

Parlem amb qui parlem, al carrer tothom sembla tenir clar que no hi ha res a fer amb l’estat espanyol i que la via unilateral és l’únic camí cap a la independència de Catalunya.

A Arenys de Munt tenim viu el record de com un grapat de persones va engrescar tot un poble a fer una consulta l’any 2009. De com allò va desencadenar tot un seguit de consultes arreu de Catalunya fins a arribar al 9N i després a l’1 d’octubre. En tot aquest llarg camí, els partits independentistes tampoc és que hi fossin units –no ens enganyem–, sinó que, pressionats pel clam popular, es van veure obligats a trobar una estratègia comuna, per por de no quedar malament amb el seu electorat.

Salvant les distàncies i amb tota la modèstia del món, des d’Arenys de Munt volem tornar a fer una proposta a Catalunya: si els partits polítics no són capaços d’anar units per fer el pas definitiu cap a la independència, hem de recuperar des de la base l’esperit i el mandat de l’1 d’octubre, creant un moviment en el qual s’hi senti identificat tothom qui tingui clar que només per la via unilateral arribarem a tenir un estat propi, que hem de pressionar als partits polítics per tal que facin efectiva la declaració d’independència de 27 d’octubre i que, arribat el moment, defensarem la República Catalana fins on calgui.

Tan se val on militis o a qui votis. Unim-nos, organitzem-nos i treballem plegats per l’objectiu que ens és comú. Tornem a deixar clar que l’únic camí cap a la independència és #ViaUnilateral.